De Krullevaar opent de deuren!

10
jul
2023

Op zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk is vakantieopvang De Krullevaar geopend. Deze zomer kunnen kinderen tussen 2,5 en 6 jaar er op weekdagen terecht voor buitenpret, activiteiten en een zorgeloze speelzomer.

Tim MAENHOUT, directeur De Blauwe Lelie: “Met De Krullevaar bieden we in de maanden juli en augustus kwalitatieve opvang op maat van de allerkleinsten die net school lopen. Twee vaste kinderbegeleidsters en drie jobstudenten ontfermen zich over kinderen tussen 2,5 en 6 jaar. Ze begeleiden hen bij spel- en eetmomenten, zien toe op de verzorging en bezorgen alle bezoekertjes een aangename tijd. Dat gebeurt op weekdagen tot 20 juli. Na het verlof openen we op 7 augustus terug de deuren van maandag tot vrijdag, tot het einde van de zomervakantie.”

De opvang in De Krullevaar start ’s ochtends om 7u en loopt tot 18u. De kinderen verblijven in de gloednieuwe ruimtes van Sint-Pietersmolenwijk, de toekomstgerichte zorgcampus van Mintus. De zomeropvang van wordt zo de tijdelijke ‘overbuur’ van kinderdagverblijf Stampertje, dat voorschoolse opvang aanbiedt.

Schepen Pablo ANNYS: “Met De Krullevaar investeren we, net als op de andere opvanglocaties van De Blauwe Lelie, in krachtige kinderopvang. De allerjongsten krijgen de hele dag door spelprikkels in een ruimte die ontdekking en zorgeloos speelplezier stimuleert. De naam ‘De Krullevaar’ verwijst naar de vreemde en grappige vogel uit Pluk van de Petteflet, één van de bekendste boeken van Annie M.G. Smidt. Hij heeft geen veren maar krullen en is dus ‘anders dan de anderen’. Ook in onze vakantieopvang heten we ieder kind welkom, in zijn of haar eigenheid.”

Er zijn nog enkele plaatsen vrij in BKO De Krullevaar voor deze zomer. Inschrijven doe je via www.deblauwelelie.be

Deel deze pagina