Crisis in de kinderopvang: de opvang is open op 1 april (uitgezonderd Team Machine)

1
apr
2022

Crisis in de kinderopvang – Opvang open op 1 april (met uitzondering van Team Machine)

De kinderopvang zit in een storm, dat is duidelijk. Van overal komen er signalen en acties. De negatieve berichtgeving in de pers en op sociale media zorgen ervoor dat de kinderopvang onder vuur ligt. We begrijpen dat jullie zich hierdoor vragen stellen over de kwaliteit van de kinderopvang.

Toch is dit geen weerspiegeling van hoe het er werkelijk aan toegaat in de overgrote meerderheid van de kinderopvang. Elke dag opnieuw zien we hoe onze medewerkers zich met veel passie inzetten voor de zorg en ontwikkeling van jullie meest kostbare bezit.

Als geen ander zijn wij er ons van bewust hoe belangrijk de eerste levensjaren van een kind zijn. We beseffen dat we een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van jullie kinderen. Ze zijn dan ook onze prioriteit. Door kinderen een warme opvang, individuele aanpak en diverse ervaringen aan te bieden doen we hen groeien en bloeien. Daarnaast hechten we veel belang aan de samenwerking met jullie want jullie zijn dé expert in de opvoeding en ontwikkeling van jullie kinderen. De dagelijkse contacten over de aanpak en het welbevinden van jullie kind zijn een onmisbare taak binnen onze job. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen zich samen met jullie thuis voelen in onze opvang.

Bovendien bouwen we voortdurend verder aan de kwaliteit in onze werking. Met een kritische bril nemen we op structurele basis deel aan vormingen, werkgroepen, overleg en intervisie. We staan regelmatig stil bij de sterktes maar ook de uitdagingen in onze werking. Jezelf in vraag durven stellen is namelijk nodig om de kwaliteit in de opvang te blijven garanderen. Jullie kinderen zijn in goede handen. Dat is waar wij ons elke dag opnieuw voor de volle 100% voor inzetten.

Betere toekomst garanderen voor de kinderopvang

Op 1 april wordt er in Brussel actie gevoerd door het personeel van de kinderopvang in Vlaanderen. Hiermee wil de sector de structurele problemen binnen de kinderopvang aankaarten en een betere toekomst garanderen. Hoewel wijzelf ook vinden dat de kinderopvang op haar tandvlees zit, kiezen wij ervoor om de opvang open te houden en niet deel te nemen aan de betoging.

Ook wij laten van ons horen

We delen wel de mening dat er structureel iets moet veranderen in belang van het kind, de ouders maar ook de medewerkers in de kinderopvang. De problematiek is acuut dus wij trekken mee aan de alarmbel en sluiten ons aan bij de 9 beleidsvoorstellen die de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten naar voorschuift om het tij te keren (zie bijlage).

Zit je zelf nog met vragen of ben je onzeker over onze aanpak? Wil je meer weten over onze manier van werken? Blijf hier niet mee zitten en praat erover met de kinderbegeleider of verantwoordelijke.

Bekijk ook even:

 

            

Deel deze pagina