Nieuwe krachten in de kinderopvang!

30
jun
2023

Op 27 juni 2023 vierden de jobcoaches Lore en Kathy van De Blauwe Lelie het afstuderen van 6 cursisten van het BIKO-project ‘Nieuwe krachten in de kinderopvang’. Samen met de andere partners van het project begeleidden we hen tijdens de opleiding aan het CVO Miras. Ook na het afstuderen worden ze geholpen in hun zoektocht naar werk. 1 cursist  gaat vanaf 1 september aan de slag op haar stageplaats. De anderen gaan aan de slag om werk te zoeken. We lieten enkelen aan het woord: 

Mariam

Ik voel mij heel blij. Ik ben heel trots op mezelf. Het was echt niet gemakkelijk maar ik ben blij dat ik het einde gehaald heb, dat ik volgehouden heb. Ik ga mijn best blijven doen om verder te groeien, elke dag.  Ik heb tijdens de opleiding heel veel geleerd. Hoe ik met anderen moet omgaan, hoe ik samen moet werken met anderen, hoe ik respectvol met anderen moet omgaan, hoe ik op een positieve manier feedback kan geven. Als je mama wordt leer je niet hoe je met kinderen moet omgaan. Ik heb tijdens de opleiding geleerd hoe je met de kinderen in de crèche moet omgaan maar ik heb ook dingen geleerd die ik kan gebruiken in de opvoeding van mijn eigen kinderen.

Mijn plan voor de toekomst is om elke dag te blijven bijleren. Veel vragen stellen aan mensen die al langer ervaring hebben. Niet arrogant over komen maar tonen dat ik wil bijleren.

Om werk te vinden ga ik mijn CV overal doorsturen. Ik zou het liefst op mijn stageplaats ‘t Schelpje in Blankenberge willen blijven werken. Dit is dicht bij mijn huis en zou ik kunnen combineren als alleenstaande mama. Ik zal daar zeker solliciteren.

Adeline

Ik voel mij vrij, blij met het einde.  Met mijn getuigschrift in mijn hand ben ik zonder stress omdat ik geen deadlines meer moet halen. Nu is het vakantie. Maar, ik ben ook een beetje triest want ik zal iedereen nu minder zien . We hadden een hechte groep en enkelen zijn vrienden geworden. Als we straks van hier vertrekken zal het met veel emoties zijn. Die hechte vriendschap voelen was ook een mooie sociale ervaring.

Ik heb geleerd dat het belangrijk is een goede planning te maken, goed georganiseerd te zijn. Dit neemt een deel van de stress weg. Ook dat het belangrijk is als je opdrachten en taken krijgt er onmiddellijk aan te beginnen. De combinatie van school, thuis en de werkplek geeft veel stress en dan is het belangrijk een goede planning te hebben.

Ik wil nu vooral nog even genieten van de vakantie en erna kan ik starten met werken. Volgende week ga ik mijn contract gaan tekenen op mijn eerste stageplaats. Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg.

Kimberly

Ik voel mij vandaag super blij en ben super trots. Ik ben blij dat ik mijn diploma behaald heb, het was een moeilijk jaar en half. Ik ben blij dat ik er vanaf ben, maar ben ook een beetje triest. Al de leerkrachten, jij (Lore – werkplekcoach), mijn vriendinnen… om deze allemaal kwijt te geraken. Dat is een beetje moeilijk. Maar anders ben ik heel blij.

Ik heb vooral geleerd dat ik meer kan dan ik besef. In het begin was ik als persoon echt gesloten en ik voel mij nu echt open gebloeid. Zowel bij de kinderen als bij mijn medecursisten, als bij de leerkrachten. Want in het begin was ik echt stil en durfde ik met niemand praten.

Nu ga ik eerst wat genieten van mijn vakantie. Daarna ga ik werk gaan zoeken, geld sparen en wie weet zelf mijn eigen crèche openen. Dat zou ik graag willen doen. Misschien volg ik nog een andere opleiding zodat ik zelf verantwoordelijke kan zijn.

 

Deel deze pagina