Nieuwe krachten in de kinderopvang

31
jan
2023

Nieuwe krachten in de kinderopvang

Op 26 januari 2023 vierden de jobcoaches van De Blauwe Lelie het afstuderen van 2 cursisten van het BIKO-project ‘Nieuwe krachten in de kinderopvang’. Samen met de andere partners van het project begeleidden we hen tijdens de opleiding aan het CVO Miras. Ook na het afstuderen worden ze geholpen in hun zoektocht naar werk. 1 cursist  gaat vanaf 1 februari aan de slag op haar stageplaats. We lieten hen even aan het woord: 


Batoul: Ik ben zo blij en fier op mezelf. Ik vind het ook een beetje spannend om te gaan werken. Ik voel me enthousiast en optimistisch.
Ik heb in de opleiding veel geleerd. Al die informatie heb ik nodig, van de leerkrachten, van Dana, van Kathy, van  Frieda, van de stageleerkracht, van mijn mentor. Het was een mooie periode.
Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat we altijd open moeten staan om te leren. We moeten ook veel geduld hebben. Alles heeft nadelen en voordelen. Er zijn slechte momenten en goede momenten. Sowieso moeten we ons best doen om onze vaardigheden te ontwikkelen, om onszelf te verbeteren.
Mijn Nederlands is veel verbeterd. In 2021 wilde ik naar niveau 7 gaan om mijn taal te verbeteren. Maar tijdens de opleiding heb ik veel woorden geleerd. Nederlands leren door Nederlands te gebruiken, vind ik belangrijk. Ik ben niet 100% Nederlandstalig maar ik doe mijn best om mijn fouten te corrigeren.


Chantal: Ik voel me goed vandaag omdat ik mijn diploma heb. Dat betekent alles voor mij: dat ik kan werken en dat ik het werk kan doen dat ik graag doe en dat ik er verstand van heb. 
Ik heb heel veel geleerd. Als ik het niet begreep, hebben ze het heel goed uitgelegd totdat ik het wel begreep. Dat was prachtig. Ik heb heel veel goede tips gekregen. Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat je het kunt als je wat wil.
Nu ga ik werk zoeken. Om bij de kindjes te zijn want ik mis het al.

Deel deze pagina