Gloednieuw in Brugge: kinderopvang en ouderenzorg op één site

19
mrt
2019

Dit zorgproject met aandacht voor huisvesting en opvang op maat van jong en oud en met respect voor natuur en omgeving is een samenwerking tussen Mintus, De Blauwe Lelie en Stad Brugge.

Mintus-voorzitter Pablo Annys benadrukt dat de nieuwe site het uithangbord van Brugge als vernieuwende zorgstad wordt. Het project is een mooi voorbeeld van inclusie. Voor het eerst wordt de zorg voor senioren en voor jonge kinderen op één adres samengebracht.

De architectuur houdt rekening met de groene omgeving waarvan jong en oud maximaal zal kunnen genieten. Milieu en klimaat staan centraal in het concept. Het project is gebaseerd op compact ruimtegebruik, optimale waterhuishouding, efficiënt energieverbruik, aandacht voor hernieuwbare energie en gebruik van ecologische materialen. Er zal voor de bewoners en bezoekers rekening gehouden worden met ruime parkeermogelijkheden, fietsenstallingen en mogelijkheden voor een duurzame verplaatsing van en naar de site.

De werken op het terrein ter hoogte van de Sint-Pietersmolenstraat en de Blankenbergse Dijk zullen in augustus van dit jaar van start gaan. De opening is voorzien eind 2022.

Dit zorgcomplex is een pioniersverhaal in Brugge en de regio waar we nu al trots op mogen zijn!

Deel deze pagina