De Blauwe Lelie breidt dringende kinderopvang uit in regio Sint-Pieters

19
Aug
2019

In De Blauwe Lelie en Stampertje kunnen er bovendien een aantal gezinnen met kinderen tussen 0 en 3 jaar terecht die dringend op zoek zijn naar kinderopvang. 

Schepen Pablo ANNYS: “De nood aan flexibele en dringende kinderopvang in Vlaanderen is groot. Ook in Brugge ontsnappen we niet aan die tendens. Heel wat ouders zoeken een opvangplek voor hun kind vóór 7uur ’s ochtends of na 18 uur ’s avonds, bijvoorbeeld omwille van wisselende werkuren. Ons kinderdagverblijf De Blauwe Lelie biedt deze dienstverlening reeds enkele jaren aan. Dank zij de extra subsidie vanuit het Vlaams Agentschap ‘Opgroeien’ (voorheen Kind & Gezin) kunnen we het aanbod nog uitbreiden, vooral op zaterdagen.” 

De Blauwe Lelie-directeur Rocky ZUTTERMAN: “De Blauwe Lelie zal voor de realisatie van de zaterdagopvang extra personeel inzetten. Er komt ook extra aangepast speelmateriaal en het team voorziet voldoende spelimpulsen.

De uitbreiding van personeel en materiaal is slechts één facet. Daarnaast willen we ook opvangplaatsen vrijhouden voor die gezinnen die zeer dringend kinderopvang nodig hebben, bijvoorbeeld door verandering van de werksituatie of bij crisissituaties. We spreken hier over jonge kinderen die binnen de maand opvang nodig hebben. Dit bouwen we uit in De Blauwe Lelie en Stampertje.

We investeren ook in een versnelde wenprocedure voor de kinderen. Bovendien doen we er alles aan om de administratie bij de start en tijdens de opvang, zo eenvoudig mogelijk te houden.” 

“De aanpak helpt niet alleen gezinnen met jonge kinderen uit de (opvang)nood. De beschikbaarheid van dringende en flexibele kinderopvang heeft ook een socio-economische impact.”, onderstreept schepen ANNYS.

“Als OCMW en als stad doen we er alles aan om werklozen te activeren. Met de uitgebreide kinderopvang in de regio Sint-Pieters, reiken we ook die doelgroep de hand. Als kinderen ook buiten de gangbare kantooruren in goede handen zijn, kunnen ouders zich op een hopelijk duurzame job toeleggen. Die aanpak helpt de wijk en de hele omgeving vooruit.”, aldus nog de schepen.

 

 

Deel deze pagina