Buiten spelen is de boodschap!

19
sep
2018

Op woensdag 18 april 2018 was er nieuwe Buitenspeeldag! De buitenschoolse opvanglocaties van De Blauwe Lelie en andere jeugdinitiatieven in Brugge zetten alles op alles voor deze topdag! De opdracht luidde: iedereen een fijne buitenspeeltijd aanbieden.

Bij Team Machine was er voor de avonturiers een echte Adventure Run. Ze konden naar hartenlust klimmen en klauteren. De kleinste avonturiers konden zich uitleven op het circusspringkasteel en een gekke ballonplooier zorgde voor de nodige animatie! Wie honger of dorst had, kon zich tegoed doen aan een verfrissend drankje, een pannenkoek of een braadworst. De sportievelingen konden zich uitleven tijdens de voetbalinitiatie of de dansworkshop.

Ook in Zeebrugge zette kinderwerking De ZOC’jes de boel op zijn kop! Actieve jonge genieters konden zich uitleven op reuzenspringkastelen. Behendige kinderen werden uitgedaagd op het hindernissenparcours of tijdens een fietsenrace. Dankzij de vrijwilligers draaide ook het smoutebollenkraam op volle toeren!

De Paddestoel trok met de kinderen naar Park de Rode Poort. Daar zorgden ze voor een bar, gekke kapsels met bijhorend gek gezicht en verschillende activiteiten. Er waren volksspelen, een springkasteel, een bellenblaashoek en een levende memory.

’t Ravotterke ging op verkenning op domein Daverlo. Er was een ruim spelaanbod in verschillende hoeken met een bellenblaashoek, een verkeersparcours en een balanceerhoek. Ook hier konden kinderen en begeleiders zich volledig uitleven!

Ook in onze kinderdagverblijven werd deze dag extra in de verf gezet door zoveel mogelijk buiten te spelen.

We willen iedereen bedanken voor de inzet en het voorbereidend werk voor deze TOPDAG. Tot volgend jaar!

(De Buitenspeeldag is een samenwerking van Nickelodéon, VVJ, Ketnet, Studio 100, Vtm Kzoom, Buurtsport en de Vlaamse overheid)

Deel deze pagina